RTS tror på en hybrid framtid

– förvärvar IT-driftbolaget Nexer IT Services

RTS stärker sin position som helhetsleverantör av framtidssäkrad IT-drift med spetskompetens inom IT och digitalisering genom att förvärva driftbolaget Nexer IT Services, ett dotterbolag inom Nexer Group. Samtidigt ingår RTS ett fördjupat partnerskap med Nexer Group där företagens kompletterande tjänster kan möta marknadens behov av innovativa och digitala helhetslösningar inom molntjänster på bästa sätt.

Förvärvet är en viktig del i RTS tillväxtstrategi då bolaget nu blir en konkurrenskraftig helhetsleverantör inom IT, digital transformation och hybrida molnlösningar. Genom att erbjuda avancerade, säkra och kundanpassade IT-driftstjänster tillsammans med specialistkompetens och produkter i teknikens framkant kan RTS möta kundernas behov av framtidssäkrad IT-drift i världsklass.

”Vi är väldigt stolta och glada över detta förvärv då vi stärker vår organisation med ännu fler medarbetare med specialistkompetens och blir en starkare helhetsleverantör till våra kunder. Partnerskapet med Nexer Group innebär också att vi kompletterar och utvecklar våra tjänster så att vi kan möta marknadens krav och våra kunders behov på ett riktigt bra sätt”, säger Urban Berlinde, VD på RTS.

RTS och Nexer har framgångsrikt samarbetat under många år och ingår nu ett fördjupat partnerskap.

”Då vi delar samma vision och värdegrund som RTS så känner vi en stor trygghet i att våra duktiga medarbetare får en utvecklande hemvist hos RTS samt att leveransen till våra nuvarande kunder kommer fortsatt utvecklas på bästa sätt. Vidare så ser vi en stor potential i vårt partnerskap där vi tillsammans kan erbjuda en unik helhet till såväl befintliga som nya kunder”, säger Lars Kry, VD på Nexer Group.

Både RTS och Nexer Group är snabbt växande specialistbolag som tillsammans intar en spännande position på marknaden med ett starkt helhetserbjudande inom IT och digitalisering. Med lösningar och tjänster inom framförallt cloud services, datacenter, virtualisering, digital arbetsplats och infrastruktur kommer man på ett flexibelt och dynamiskt sätt kunna erbjuda företag och organisationer möjligheten att lyckas med sin digitaliseringsresa och skapa rätt förutsättningar för en hållbar och framgångsrik verksamhet.

Fakta om förvärvet:

  • Nexer IT Services övergår i sin helhet till RTS den 1 oktober 2021 under namnet Real Time Services Cloud AB.
  • RTS-koncernen består av de juridiska bolagen Real Time Solutions AB och Real Time Services AB samt, i och med detta förvärv, av Real Time Services Cloud AB. Huvudägare är ShortCap, ett investerarbolag som är specialiserade på små- och medelstora företag med stark tillväxt.
  • Koncernen har totalt ca 130 medarbetare och kontor i Stockholm, Helsingborg och Örebro.

Om Nexer Group:

Nexer Group (fd Sigma IT) är ett globalt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. Nexer sysselsätter 2000 experter i 9 länder och är en del av Danir-gruppen, ett svenskt privatägt företag med 8 000 medarbetare i 16 länder. Nexer arbetar idag med några av världens största och mest krävande bolag där man tillför expertis inom digital transformation, artificiell intelligens, IT och R&D.

 

KONTAKT FÖR MER INFORMATION:

Urban Berlinde, CEO RTS
urban.berlinde@rts.se
+46 708 965027

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef Nexer Group
beatrice.silow@nexergroup.com
+46 703 791506