Verksamhetsstyrd IT för hög tillgänglighet

Vi förstår värdet av en flexibel IT-lösning som följer en verksamhets krav och behov över tid. Med fokus på användaren levererar vi säker IT-drift från våra datacenter eller via molnet till era användare och kunder.

Om något i era affärsflöden skulle stanna, finns vi där 24/7 för att hantera det. Ett stopp medför ofta höga kostnader och verksamhetstyrd IT är lösningen för kritiska system som har krav på hög tillgänglighet. Vi övervakar era system, flöden och enheter dygnet runt för att snabbt kunna åtgärda eventuella driftstörningar.

I nära samarbete med er kan vi också utveckla er IT-drift utifrån de behov som uppstår inom verksamheten. För oss är det en självklarhet att snabbt kunna dra nytta av ny teknik eller lösningar som tillför värde för just er verksamhet. Att löpande förädla innehållet i leveransen, är för oss en flexibel IT-leverans.

En kontaktyta för alla IT-ärenden

RTS Servicedesk effektiviserar din användarsupport med en skalbar kostnad per användare och månad, och ger användarna EN kontaktyta för alla sina IT-relaterade ärenden. Vi avlastar IT-funktionen genom att ta hand om rutinärenden såsom on-boarding av nya användare, låsta konton, krånglande datorer eller kontakt och felanmälan till tredjeparts-leverantörer.

Agenterna i servicedesken jobbar strukturerat i processer som bygger på ITIL. Det gör att vi hanterar användarnas ärenden snabbt och professionellt med åtgärdstider utifrån prioritet, och strävar efter att lösa så mycket som möjligt redan i första kontakten med användaren. Vi kan ofta hjälpa användaren direkt genom enkel uppkoppling mot användarens dator.

Snabba svarstider och väldigt hjälpsamma kontaktpersoner.

Let’s Work Together

Vill du veta mer om RTS Servicedesk och hur våra specialister kan hjälpa dig och din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss!